لزوم بازنگری عربستان در سیاستش برای توسعه روابط با ایران-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

لزوم بازنگری عربستان در سیاستش برای توسعه روابط با ایران

کارشناس سیاسی امور منطقه با بیان اینکه گفت‌وگوهای کارشناسی بین ایران و عربستان برگزار شده اما به نتیجه مطلوبی نرسیده تأکید کرد، اگر ریاض دنبال توسعه روابط با ایران است باید در سیاستش بازنگری کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۶ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 July 31
کد خبر: ۹۷۲۵۳

به گزارش راهبرد معاصر «رضا صدرالحسینی» از کارشناسان سیاسی امور منطقه تأکید کرد که عربستان اگر دنبال روابط با ایران است باید در برخی سیاست‌هایش بازنگری کند.

صدرالحسینی در پاسخ به این سوال که اولویت سیاست خارجی رئیس جمهور منتخب تقویت روابط با همسایگان است؛ دولت جدید در این خصوص چه خواهد کرد و دولت‌های همسایه چه باید بکنند؟، به المیادین گفت، باید این نکته را بگویم که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب در سال ۱۳۵۷ تلاش زیادی برای تقویت روابط با کشورهای همسایه کرده است. ایران روابطش را از پیروزی انقلاب با هیچ کشور جز رژیم آپارتاید وقت آفریقای جنوبی و همچنین رژیم صهیونیستی قطع نکرده است. بنابراین تقویت روابط برای ایران اصلی است که در قانون اساسی هم آمده است. کشورهای عربی هم باید بگویم که بعد از حمله صدام در چارچوب شورای همکاری خلیج فارس متاسفانه دشمنی آشکارشان را به جمهوری اسلامی نشان دادند و و عربستان به دلیل حمایت از این حمله، بخش زیادی از مسئولیت را بر عهده دارد و تلاش زیادی کرد که کشورهای عربی را با خود همراه کند.

صدرالحسینی گفت، در خصوص قطع روابط باید بگویم که عربستان سعودی بود که اقدام به قطع روابط کرد و متاسفانه این گام سبب شد که آمریکا و قدرتهای غربی در منطقه با ناوگان‌هایشان مستقر شوند و امنیت و ثبات کشورهای منطقه را بر هم بزنند. جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم با صراحت اعلام کرده که اولویت سیاست خارجی ایران کشورهای همسایه و اسلامی و کشورهای غیرمعاند هستند. لذا سیاست خارجی آقای رئیسی با دولت‌های گذشته متفاوت خواهد بود و اگر عربستان خواهان تقویت روابط با ایران و حل مشکلات با جمهوری اسلامی ایران هست، باید دست از توطئه‌های منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی بردارد. همین امروز که داریم صحبت می‌کنیم دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس ایران را متهم کرده که از نیروهای تروریستی در منطقه حمایت می‌کند. این شورا تحت سیطره و اراده عربستان است و اگر عربستان دنبال روابط خوب با ایران است باید گام‌های رسمی و رسانه‌ای بردارد و رسانه‌هایی را که سمپاشی می‌کنند، متوقف کند.

این کارشناس سیاسی در پاسخ به اینکه آیا کشورهای عربی هم خواهان روابط قوی با ایران هستند؟ گفت، [در مذاکرات اخیر] اینچنین بیان شده است. برخی از کشورهای واسطه شده‌اند مثل عراق و قطر و پیام‌هایی از سران سعودی آورده‌اند که ریاض تمایل به گسترش روابط دارد و نشست‌های کارشناسی بین دو کشور برای ازسرگیری روابط برگزار شده است اما به نتیجه مطلوبی نرسیده است و در رسانه‌ها گفته شده که عربستان تمایل دارد در مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید مشارکت کند اما چیزی رسمی اعلام نشده است. اما جمهوری اسلامی ایران آغوش خود را باز می‌کند برای برقراری روابط با همه کشورهای اسلامی. ما موضوع مهمی مثل دیپلماسی حج را داریم که بین دو کشور وجود دارد و اگر عربستان خواستار توسعه روابط است باید در سیاست‌هایش بازنگری کند.

در خصوص سیاست آمریکا در مذاکرات هسته‌ای نیز صدرالحسینی گفت، در شش سال گذشته آمریکا دائما برای تخریب این توافق تلاش کرده و روسیه به عنوان کشوری بزرگ برای تشویق اعضا به بقای توافق تلاش کرده... آمریکا در پی تغییر دادن متن توافق است. توافقی که به نام برجام شده قابل تغییر یا اضافه کردن چیزی به آن نیست. آمریکایی‌ها به دلیل نگرششان به دنبال اضافه کردن شروط جدید هستند چیزی که ایران آن را رد کرده است.

وی در پاسخ به المیادین که به نامه وزیر خارجه به دبیر کل سازمان ملل اشاره کرد و پرسید که آیا سازمان ملل می‌تواند نقشی ایفا کند گفت،‌به نظر می‌رسد آقای ظریف دنبال مستند کردن نقض‌ عهدهای آمریکاست و تأکید کند که آمریکایی‌ها در شش سال گذشته چه اقداماتی انجام داده‌اند. همچنین خواست به دبیر کل سازمان ملل بگوید که ایران تعهداتش را اجرا کرده و مسئول عدم اجرای آن نیست بلکه کشورهای غربی و آمریکا مسئولند چرا که آمریکا از این توافق خارج شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر